HOTLINE: 06-27-391-398
Irodánk hétfőtől - péntekig telefonos egyeztetés alapján várja ügyfeleit emailcím: dunakeszi@worldhouse.hu
 
   
Most szinte minden lakást el lehet adni?

2014-11-24 16:52:44

Az ingatlanpiac fellendülésének, a forgalom folyamatos bővülésének köszönhetően egyre több olyan eladó jelenik meg a magyarországi ingatlanpiacon, aki az elmúlt években inkább halogatta az ingatlan értékesítését - Bár számos olyan trend érzékelhető jelenleg a piacon, amely miatt most nemcsak az ingatlanvásárlásra, hanem az értékesítésre is jó lehetőség mutatkozik, sokan vannak olyanok is, akik inkább még kivárnak.

Az elmúlt egy-két évben a korábbi 10 százalék körüli értékről 5 százalékra csökkent az átlagos áralku, azaz egy előzetesen jól belőtt árból már lényegesen kevesebbet kell engednie az eladónak ahhoz, hogy értékesíteni tudja az ingatlanát. Az átlagos értékesítési idő is lerövidült, a korábbi akár egy évről átlagosan 6-8 hónapra, azaz jóval gyorsabban cserélnek gazdát az ingatlanok, mint egy-két évvel ezelőtt. Mindezek miatt, a nagy átlagot nézve, a válság óta eltelt években most vannak a legjobb helyzetben azok, akik értékesítenék az ingatlanjukat, hiszen a korábbinál gyorsabban, és kedvezőbb áron tehetik ezt meg.

Természetesen lényeges különbségek mutatkoznak a kereslet, az értékesíthetőség és az érvényesíthető ár tekintetében annak függvényében, hogy milyen típusú ingatlanról van szó, illetve hogy hol található. A legkönnyebben a 40-60 négyzetméteres, egy-, másfél- vagy kétszobás lakásokat lehet értékesíteni, a fővárosban és a megyeszékhelyeken egyaránt, legyen szó tégla építésűről, vagy felújított panelről. Mostanában már az is előfordul a jobb adottságú, belvárosi 2-3 szobás lakásoknál, hogy licit alakul ki a vevőjelöltek között, akik egymásra ígérnek, így a meghirdetett ár felett kel el az ingatlan. Ez azonban még viszonylag ritka jelenség.

Általánosságban elmondható, hogy jellemzően irányáron, vagy annak környékén kelnek el az ingatlanok a főváros VII., VIII. és IX. kerületeiben, és szintén ezt lehet tapasztalni a felújított panelprogramos lakások esetében a XIII., a XIV., a XVIII. és a XIX. kerületben. Jelentős pezsgést érzékelnek még Dunakeszi, Veresegyház és Fót térségében, ahol az elmúlt időszakban számos ingatlan talált vevőre a meghirdetett áron, azaz alku nélkül. A piac egyedisége jelenleg, hogy szinte minden típusú ingatlanra van kereslet jó áron. Elsősorban azonban csak azok az ingatlanok tudnak gyorsan elkelni, amelyeket reális áron kínálnak....
 

Hozzászólások [0 db] Még nincs Hozzászólás!


Szólj hozzá Te is!

Név:


Email cím:

Vizuális kód
Írd be a kódot!
 

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS 
qr-kod

 

Oldal tetejére