HOTLINE: 06-27-391-398
Irodánk hétfőtől - péntekig telefonos egyeztetés alapján várja ügyfeleit emailcím: dunakeszi@worldhouse.hu
 
   
A magyar bank, amelyik az idén nem hitelez

2015-05-08 15:50:38

Egyetlen (megjegyezzük: színmagyar) bank döntött még tavaly úgy, hogy az új szabályok miatt gyakorlatilag teljes egészében leállítja lakossági hitelezését. A fair bankolási előírások 2015. elején már életbe is léptek. Úgy tűnik azonban, a MagNet még időt kér. Arról értesítette ugyanis ügyfeleit, hogy új hitelekkel csak jövőre jelennek meg.
A MagNet 2014-ben tette közzé, hogy október 27-ától felfüggeszti a Diamond II., FHL-2009, Kincsesláda II., Lakáskulcs II., Otthon 2010/B., Pénzmag II. hitelek befogadását. Mint akkor megállapítottuk: az indoklás szinte még furcsábbá tette az – egyébként nagyon éles piaci helyzetekben szokásos (emlékezetes, hogy a válság tombolása idején történt ilyesmi) – intézkedést. Tájékoztatásukban azt írták: „célunk, hogy a jövőben is olyan hitellehetőségeket kínálhassunk, amelyek a 2015. év elején megújuló fogyasztóvédelmi előírások maximális betartása mellett is egyszerű és könnyen elérhető finanszírozási megoldást biztosítanak hitelt felvenni kívánó ügyfeleinknek”.
Ügyfeleiket azzal kecsegtették, hogy (már megújult) hiteleik 2015. első felében lesznek elérhetőek. Most azonban újabb tájékoztatás adtak ki. Eszerint csak a közeljövőben vizsgálják felül a magánszemély ügyfelek számára elérhető hiteltermékeiket. Az új termékek megjelenését pedig most csak 2016. elejére teszik.
A devizahitelek boomja idején igencsak aktív AegonHitel 2014. március 17-étől függesztette fel határozatlan időre a lakossági kölcsönzést. A lépést ők a „lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése” tényezőkkel indokolták. Honlapjukon most sem jelzik, hogy bármilyen változás lenne ezen a téren.
A dolgot a most futó elszámolás és forintosítás teszi még fokozottabban érdekessé. Már egy hónappal ezelőtt is meglehetősen éles verseny látszott ugyanis kibontakozni a kiváltó hitelek piacán (ez azóta még intenzívebbé vált), amibe ezek szerint sem az AegonHitel, sem a MagNet nem kapcsolódik be. 
Szerző: Az Én Pénzem
...
 

Hozzászólások [0 db] Még nincs Hozzászólás!


Szólj hozzá Te is!

Név:


Email cím:

Vizuális kód
Írd be a kódot!
 

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS 
qr-kod

 

Oldal tetejére