HOTLINE: 06-27-391-398




Irodánk hétfőtől - péntekig telefonos egyeztetés alapján várja ügyfeleit emailcím: dunakeszi@worldhouse.hu
 
 

blog | 26 blogbejegyzés
 

Így változik a CSOK 2018 februárjától
2018-02-07 16:24:38
Így változik a CSOK 2018. februárjától!

2016. február 10-től hatályosak az aktuális CSOK rendeletek. Február 15-től változás várató a jelenlegi szabályozásban, aminek köszönhetően egyszerűsödnek a CSOK szabályai, igénylési feltételei. Erről számolt be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára a napokban.
Egyszerűsödnek a CSOK szabályok, csökkennek az adminisztratív terhek
A január 31.-ei kormányülésen döntés született a CSOK szabályainak, igénylési feltételeinek könnyítéséről.
RÉSZLETEK
Kevesebb adminisztráció
Aki igényelte már a kedvezményt, tapasztalhatta, nem kevés dokumentum benyújtásával jár a CSOK ügyintézés. Az adminisztratív könnyítéssel az a cél, hogy minél kevesebb papírt kelljen a támogatott személyeknek beszerezni és így egyszerűbbé váljon az igénylés.
Úgynevez...

 

Nem ingyen pénz a CSOK - fontos figyelmeztetés a támogatásra váróknak!
2016-03-10 17:13:18
A FEOSZ figyelmezteti a CSOK után érdeklődőket! – NEM INGYEN PÉNZ!
Tízmillió forint támogatás lakásvásárlásra, kedvezményes hitel legfeljebb tízmillió forint erejéig. Számtalan fogyasztó felkapta a fejét az új lehetőségekre, amely a fiatal házaspároknak is nagyon vonzó lehet. A családok otthonteremtési kedvezménye azoknak kecsegtető, akik meg tudnak felelni a feltételeknek. Mert feltételből van bőven, és ha nem előzi meg kellő körültekintés a CSOK igénylését, akkor az könnyen visszájára sülhet el – olvasható a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) által kiadott közleményben.
A CSOK és az államilag támogatott hitel már számtalan hitelintézetnél elérhető, amelyek egyébként nagyon helyesen külön írásos tájékoztatóval segítik a fogyasztókat. Ugyanakkor a remélt összegek érdekében mindennek az automatikus beikszelése, aláírása és tudomásul vétele é...

 

Úgy érzed, magasak a lakásárak? - Ez még csak a kezdet!
2016-02-29 16:32:09
2015-ben a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a magyarországi lakásárak: a befektetők aktivitása és a fejlesztők kivárása egyaránt erősítették a folyamatot. A lakásáfa-csökkentés és a CSOK kibővítése révén 2016 további bővülést hozhat, immár nem csak a használt, hanem az új építésű lakások piacán is - derül ki az FHB éves lakásár prognózisából. 
 
A CSOK-ot 2016. január 1-től tovább bővítették. Jelentős újdonság, hogy új ház építéséhez, vagy új lakás vásárlásához a 3 gyermekes családok esetében 10 millió forintra növekedett az igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás mértéke, mely mellett egy szintén 10 millió forintos támogatott hitel felvételére is lehetőség nyílik A két gyermekes családok számára új házhoz vagy új lakáshoz elérhető összeg jelenleg 2,6 millió forint. Újdonságot jelent, hogy az új lakáshoz vagy házhoz igényelt támogatás feltételei...

 

Figyelem - Így bővül a CSOK - jönnek a rendeletek!
2016-01-25 09:54:24
Figyelem – Így bővül a CSOK – jönnek a rendeletek!
Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Megerősítette, két kormányrendeletbe foglalják február folyamán a program korábban rendelet- és szabálymódosításokban rögzített kereteit. Ezek egyike a régi, míg a másik az új építésű lakásokkal kapcsolatos.
Átlátható, világos szabályokat szeretnénk, amelyek között nemcsak a jogtudósok igazodnak el – fogalmazott az államtitkár.
Tuzson Bence közölte: az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, akkor is, ha van másik ingatlanjuk, a 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igénybe vehető lesz a 10 milliós államilag támogatott hitel, eltö...

 

Túl drága lesz ez a magáncsőd
2015-06-30 15:05:17
A most elfogadott magáncsőd csak kevés bajba jutottnak lesz elérhető, az eladósodott emberek többségének nem nyújt megoldást – írja a Habitat for Humanity Magyarország sajtóközleményében.
A Habitat for Humanity régóta szorgalmazza a magáncsőd bevezetését, mert az bizonyos feltételek mellett, - amelyekről a szervezet ajánlásokat küldött el a törvényhozóknak - jó megoldás a lakhatási eladósodottság csökkentésére, de most komoly aggályaik vannak a megszavazott adósságrendezési törvénnyel kapcsolatban, írták.
Túl drága az adósoknak
A szigorú belépési korlátok miatt kevesek számára lesz igénybe vehető, a kb. 180 ezer bedőlt devizahiteles közül még a legoptimistább kormányzati becslések szerint is maximum 25 ezer adósnak segíthet. A törlesztő részletek nem a fizetőképességhez, hanem az ingatlan forgalmi értékéhez lesznek igazítva, ami sokaknak megfizethetetlen. A Hab...

 

Mikor és mi fog változni a CSOK bevezetésével?
2015-06-16 16:26:37
A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), mint vissza nem térítendő állami támogatás az alábbi célokra igényelhető 2015. július 1-jét követően:
1.) 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott
·        építési engedéllyel rendelkező és „B” (követelménynél jobb) vagy annál kedvezőbb tervezett energetikai minősítésű új, összkomfortos lakás építéséhez,
·        használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal és „B” (követelménynél jobb) vagy annál kedvezőbb energetikai minősítéssel rendelkező új lakás vásárlásához,
amennyiben építés esetén az ÁFA nélkül, a lakóépület nettó alapterületére számított, egy m2-re jutó bekerülési költség vagy vásárlás esetén az ÁFA és telekár nélkül meghatároz...

 

Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, felrobbant a lakáspiac
2015-05-11 11:57:14

A bizakodásnak okot adó jelek mellett ma már statisztikák is igazolják, hogy mozgásba lendült a hazai lakáspiac. A kérdés azonban az, hogy a régóta várt változás elérte-e a teljes piacot, vagy ez továbbra is csak egyes területek sajátossága. Továbbá fontos változások léptek életbe az elmúlt időszakban a lakáshiteleknél, illetve a lakásvásárláshoz használható állami támogatásoknál és egyéb kedvezményeknél is. Várjunk még a vásárlással? Hol, mi alapján hozzuk meg a döntésünket? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Portfolio.hu által szervezett Lakásklub szakmai fórumon.
Dr. Nagy Gyula, az FHB Lakásindex projektvezetője elmondta, hogy Magyarországon a lakásárak még jóval a válság előtti árszint alatt vannak, de már jól látható a fordulat.
Illetve a lakáshitelezés a válság óta még messze nem állt vissza a korábbi szintre. A...
 

A magyar bank, amelyik az idén nem hitelez
2015-05-08 15:50:38

Egyetlen (megjegyezzük: színmagyar) bank döntött még tavaly úgy, hogy az új szabályok miatt gyakorlatilag teljes egészében leállítja lakossági hitelezését. A fair bankolási előírások 2015. elején már életbe is léptek. Úgy tűnik azonban, a MagNet még időt kér. Arról értesítette ugyanis ügyfeleit, hogy új hitelekkel csak jövőre jelennek meg.
A MagNet 2014-ben tette közzé, hogy október 27-ától felfüggeszti a Diamond II., FHL-2009, Kincsesláda II., Lakáskulcs II., Otthon 2010/B., Pénzmag II. hitelek befogadását. Mint akkor megállapítottuk: az indoklás szinte még furcsábbá tette az – egyébként nagyon éles piaci helyzetekben szokásos (emlékezetes, hogy a válság tombolása idején történt ilyesmi) – intézkedést. Tájékoztatásukban azt írták: „célunk, hogy a jövőben is olyan hitellehetőségeket kínálhassunk, amelyek a 2015. év elején megújul...
 

Bejelentették az új szocpolt - Használt lakáshoz is járni fog
2014-12-12 14:28:24
2015. július 1-jén életbe lép az új szocpol, amelynek keretében immár használt lakás vásárlásához, bővítéshez és egy gyermekkel rendelkező családok számára is elérhető lesz vissza nem térítendő, 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjedő egyszeri otthonteremtési támogatás - jelentett be mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin államtitkár.
Évi 12 ezer igénylő családdal és 9-10 milliárd forintnyi igénnyel számolnak. Az év végén lejáró, meglévő lakáshitel-kamattámogatási rendszer sorsáról nem esett szó.
Kovács Zoltán kormányszóvivő többek között az alábbiakról beszélt: 
A kormány már 2010 óta kiemelt témaként, döntéseit alapvetően befolyásoló tényezőként tekint a családokra, a gyermekvállalást az Alaptörvény is támogatja.
Olyan intézkedések (pl. adózás, bankok elszámoltatása, családi kedvezmények rendszere) szükségesek, amelyek megerősítik a családokat, se...

 

Egy rendelettervezet szerint a használt lakásokra is lehet majd szocpolt kérni
2014-12-08 17:35:08

Egy rendelettervezet szerint a használt lakásokra is lehet majd szocpolt kérni, és támogatás igényelhető már egy gyerek után is. A szocpol támogatási összege a gyermekek számától függően változatlanul maximum 2,5 millió forint lehet. A tervezetről egyelőre még egyeztetnek.
Több ponton is módosulnak jövőre a családok otthonteremtését elősegítő kormányrendeletek – ismerteti pénteki cikkében a Világgazdaság a birtokába került rendelettervezet alapján.
A még egyeztetés alatt álló rendelettervezet a legtöbb pontban a lakásépítési támogatásra, közismert nevén szocpolra vonatkozó szabályozást módosítja.
A július elsejével hatályba lépő változások közül a legfontosabb, hogy már egy gyermek után is lehet majd támogatást igényelni, illetve bevonják a kedvezményezeti körbe a használt lakásokat is. Utóbbiaknál feltétel, hogy...
 






 
 

Blogbejegyzések

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS



 
qr-kod

 

Oldal tetejére