HOTLINE: 06-27-391-398




Irodánk hétfőtől - péntekig telefonos egyeztetés alapján várja ügyfeleit emailcím: dunakeszi@worldhouse.hu
 
 

blog | 26 blogbejegyzés
 

Figyelem - Így bővül a CSOK - jönnek a rendeletek!
2016-01-25 09:54:24
Figyelem – Így bővül a CSOK – jönnek a rendeletek!
Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Megerősítette, két kormányrendeletbe foglalják február folyamán a program korábban rendelet- és szabálymódosításokban rögzített kereteit. Ezek egyike a régi, míg a másik az új építésű lakásokkal kapcsolatos.
Átlátható, világos szabályokat szeretnénk, amelyek között nemcsak a jogtudósok igazodnak el – fogalmazott az államtitkár.
Tuzson Bence közölte: az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, akkor is, ha van másik ingatlanjuk, a 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igénybe vehető lesz a 10 milliós államilag támogatott hitel, eltö...

 

Túl drága lesz ez a magáncsőd
2015-06-30 15:05:17
A most elfogadott magáncsőd csak kevés bajba jutottnak lesz elérhető, az eladósodott emberek többségének nem nyújt megoldást – írja a Habitat for Humanity Magyarország sajtóközleményében.
A Habitat for Humanity régóta szorgalmazza a magáncsőd bevezetését, mert az bizonyos feltételek mellett, - amelyekről a szervezet ajánlásokat küldött el a törvényhozóknak - jó megoldás a lakhatási eladósodottság csökkentésére, de most komoly aggályaik vannak a megszavazott adósságrendezési törvénnyel kapcsolatban, írták.
Túl drága az adósoknak
A szigorú belépési korlátok miatt kevesek számára lesz igénybe vehető, a kb. 180 ezer bedőlt devizahiteles közül még a legoptimistább kormányzati becslések szerint is maximum 25 ezer adósnak segíthet. A törlesztő részletek nem a fizetőképességhez, hanem az ingatlan forgalmi értékéhez lesznek igazítva, ami sokaknak megfizethetetlen. A Hab...

 

A magyar bank, amelyik az idén nem hitelez
2015-05-08 15:50:38

Egyetlen (megjegyezzük: színmagyar) bank döntött még tavaly úgy, hogy az új szabályok miatt gyakorlatilag teljes egészében leállítja lakossági hitelezését. A fair bankolási előírások 2015. elején már életbe is léptek. Úgy tűnik azonban, a MagNet még időt kér. Arról értesítette ugyanis ügyfeleit, hogy új hitelekkel csak jövőre jelennek meg.
A MagNet 2014-ben tette közzé, hogy október 27-ától felfüggeszti a Diamond II., FHL-2009, Kincsesláda II., Lakáskulcs II., Otthon 2010/B., Pénzmag II. hitelek befogadását. Mint akkor megállapítottuk: az indoklás szinte még furcsábbá tette az – egyébként nagyon éles piaci helyzetekben szokásos (emlékezetes, hogy a válság tombolása idején történt ilyesmi) – intézkedést. Tájékoztatásukban azt írták: „célunk, hogy a jövőben is olyan hitellehetőségeket kínálhassunk, amelyek a 2015. év elején megújul...
 

Végtörlesztés
2013-09-09 01:14:39
A 2011 szeptemberében elfogadott törvény átmeneti időre, 2011. december 30-ig lehetővé tette, hogy az adósok ingatlanfedezetű (piaci feltételű) vagy állami készfizető kezesség fedezetével kötött deviza alapú hitelüket és pénzügyi lízingből eredő tartozásukat (továbbiakban a hitelhez/kölcsönhöz kapcsolódó kifejezések alatt a pénzügyi lízinghez kapcsolódó fogalmakat is érteni kell) rögzített árfolyamon végtörleszthessék. Továbbá meghatározott körben adó- és illetékmentességet ír elő a devizahitellel rendelkező adósok számára kidolgozott programban részt vevők megsegítése érdekében.


Ennek feltételei a következők...
A végtörlesztést

  • svájci frank esetében 180 forintos,
  • euró esetében 250 forintos,
  • japán jennél pedig 2 forintos ...
 






 
 

Blogbejegyzések

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS



 
qr-kod

 

Oldal tetejére