HOTLINE: 06-27-391-398




Irodánk hétfőtől - péntekig telefonos egyeztetés alapján várja ügyfeleit emailcím: dunakeszi@worldhouse.hu
 
 

blog | 26 blogbejegyzés
 

Úgy érzed, magasak a lakásárak? - Ez még csak a kezdet!
2016-02-29 16:32:09
2015-ben a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a magyarországi lakásárak: a befektetők aktivitása és a fejlesztők kivárása egyaránt erősítették a folyamatot. A lakásáfa-csökkentés és a CSOK kibővítése révén 2016 további bővülést hozhat, immár nem csak a használt, hanem az új építésű lakások piacán is - derül ki az FHB éves lakásár prognózisából. 
 
A CSOK-ot 2016. január 1-től tovább bővítették. Jelentős újdonság, hogy új ház építéséhez, vagy új lakás vásárlásához a 3 gyermekes családok esetében 10 millió forintra növekedett az igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás mértéke, mely mellett egy szintén 10 millió forintos támogatott hitel felvételére is lehetőség nyílik A két gyermekes családok számára új házhoz vagy új lakáshoz elérhető összeg jelenleg 2,6 millió forint. Újdonságot jelent, hogy az új lakáshoz vagy házhoz igényelt támogatás feltételei...

 

Inkább ingatlant vegyünk, vége az aranymániának!
2013-09-20 11:54:18
Vége az aranymániának, inkább ingatlant vegyünk!

A befektetési világban (is) vannak nagy mániák, amelyeket jellemzően hosszú időn át tartó kiábrándulás követ.

Jellemző, hogy vannak olyan termékek, amelyek pár hónapra-évre nagyon fontossá válnak, a befektetők fókuszának középpontjába kerülnek, ilyenkor úgy tűnik, hogy a határ a csillagos ég. Azután jön a kiábrándulás. Magyarországon például néhány éves időtávon az ingatlan jobban "hozhat" majd, mint az aranybefektetés, és a jó minőségű, osztalékfizető európai részvények is jobban fognak jellemzően teljesíteni, mint az olaj, a réz vagy a palládium.

Miközben a szélesebb lakosság gyakran még évekig próbálja "olcsón" megvenni az előző mánia termékeit, a profik már meglátják a változást, megértik, hogy új idők jönnek, amelyekben új eszközök fognak jól teljesíteni.

...

 

Így változik az ingatlan-adásvétel jogszabályozása
2013-09-20 11:47:15

Így változik az ingatlan-adásvétel jogszabályozása
A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv több ponton is kedvezően módosítja az ingók, illetve ingatlanok adásvételi szerződéseivel, így különösen az elővásárlási, a visszavásárlási, valamint a vételi jog gyakorlásával kapcsolatos szabályozást.
Az új szabályozás lehetőséget teremt többek között arra, hogy az elővásárlási jogot szerződésben egyszerre akár több személy javára is megalapítsák. Egymással konkuráló elővásárlási jogok már eddig is léteztek a törvény erejénél fogva - például osztatlan közös tulajdon esetén, vagy termőföld értékesítésekor a szabályozás szerinti lehetőséget és sorrendet betartva.
A változtatásnak a gyakorlatban azért van jelentősége, mert nem ritka, hogy például több befektető egyidejűleg érdeklődik ugyanazon ingatlan iránt, d...
 






 
 

Blogbejegyzések

 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS



 
qr-kod

 

Oldal tetejére